Kapadokya’nın En İyi Müzeleri

Kapadokya Müzeleri Türkiye’nin müze tarihi için oldukça önemli bir değere sahiptir. Öyle ki bölgenin neredeyse her ilçesinde bir müze bulunmaktadır. Çünkü Kapadokya, milyonlarca yıl bambaşka medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Bundan dolayı Kapadokya Müzeleri oldukça önemlidir. Şöyle ki müzeler, insan hafızasıyla doludur. Bu sebeple Kapadokya Müzeleri de binlerce yılın ve medeniyetin hafızasını taşımaktadır. Böylelikle bölgenin büyülü tarihini gelecek nesillere aktarmaktadır. Yani kısacası Kapadokya Müzeleri zamanda kısa bir yolculuk yaptırarak bizlere o günleri yaşatıp, öğretmektir. Üstelik bu müzeler ülkenin tanıtımı ve turizmi için oldukça kültürel bir öneme sahip yapılardır. Bundan dolayı birçok medeniyeti içinde barındıran Kapadokya Müzelerini mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Şimdi isterseniz birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu eşsiz coğrafyanın müzelerini inceleyelim. Yani Kapadokya’nın en iyi müzeleri hakkında bilgiler edinelim.

Kapadokya Müzeleri

Kapadokya Müzeleri eşsiz bir tarih zenginliğinin izlerini taşımaktadır. Böylelikle Kapadokya Müzeleri, bizlere her bir medeniyetten farklı bir dokunuş, kültür mirası bırakmıştır. Şimdi isterseniz her biri ayrı bir değere sahip olan Kapadokya Müzelerini, kısaca inceleyelim. Sonrasında Kapadokya müze kartı nereden alınır ve Kapadokya müze giriş ücreti hakkında bilgiler edinelim.
  • Göreme Açık Hava Müzesi
  • Zelve Vadisi ve Açık Hava Müzesi
  • Güray Müze – Yeraltı Seramik Müzesi
  • Chez Galip Saç Müzesi
  • Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi
  • Bebek Müzesi

Kapadokya Güray Müze – Yeraltı Seramik Müzesi

Kapadokya Müzeleri arasında en nadide eserlerin sergilendiği müzedir. Güray Müze hakkındaki bilgilerden en önemlisi yirmi beş yıllık bir tarihe sahip olmasıdır. Yeraltı Seramik Müzesi olarak da isimlendirilen Güray Müze üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm; sergi salonu olarak hizmet vermektedir. İkinci bölüm; tarihi eserlerin sergilendiği kısımdan oluşmaktadır. Son olarak üçüncü bölüm, modern eserler salonu olarak hizmet vermektedir. Güray Müze’de sergilenen eserler arasında nadir bulunan parçalara da yer verilmektedir. Mesela MÖ 1200-600 yıllarında kullanılan “Geyik Tasvirli Çömlek Ve Kaidesi” eseri sergilenmektedir. Bu eser sadece Güray Müze, İran ve İngiltere’deki British Müzesi’nde yer almaktadır. Bundan dolayı Güray Müze, Kapadokya Müzelerinin yanı sıra dünyada da oldukça önemli bir yere sahiptir. Ayrıca Kapadokya müzeleri arasında en büyük imalat ve satış atölyesi unvanını taşımaktadır. Şimdi isteseniz Güray Müze’yi bugünlere getiren Güray Tüysüz hakkında kısa bilgi edinelim.

Güray Müze Sahibi

Güray Müze’nin hikâyesi, çömlekçiliği seven ve bir geleneği sürdüren Güray Tüysüz tarafından yazılmaya başlamıştır. Kendisi Nevşehir’in Avanos ilçesinde seramik yapan bir ailenin son temsilcisidir. Üstelik çömlekçilik mesleğiyle arkasında beş nesil bırakarak bugünlere erişmiştir. Öyle ki Güray Tüysüz, hayallerinin peşinden giderek Güray Müze’yi 2015 yılında Avanos’a kazandırmıştır. Amacı; son 10 bin yıl içerisinde Anadolu’da çömlekçilikle ilgili neler yapıldığını göstermektir. Ayrıca gelinen son noktanın ne olduğunu göstermek istemektedir. Kısacası çömlekçiliğin tarihi, hangi zamanlarda başlayıp bugünlere geldiği sergilerle aracılığıyla günümüze aktarmak istemiştir. Bundan dolayı içerisinde bulunan en yaşlı eserler MÖ 5000’den başlayıp günümüze kadar gelen eserlerdir. Üstelik Güray Müze’nin yapımı tam olarak yedi senede tamamlanmıştır. Bu şaheser yapı sadece Kapadokya Müzelerinin arasında bir ilk değildir. Dünyanın da ilk ve tek Yeraltı Seramik Müzesi olmaktadır.

Kapadokya'nın En İyi Müzeleri

Güray Çanak Çömlek Müze

Güray Müze’de Neler Var?

Kapadokya Müzeleri arasında önemli bir yere sahiptir. Çünkü Güray Müze, kaya bloğunun oyulmasıyla yerin on beş metre altına inşa edilmiştir. İçinde Avanos, İznik ve Kütahya’dan çıkan eserler bulunmaktadır. Bununla beraber sergi odaları yer almaktadır. Şimdi Güray Müze’nin sergi odalarını kısaca inceleyelim.

Güray Müze’nin Sergi Odaları

Güray Müze’nin içindeki bölümlerde farklı tür eserler bulunmaktadır. Şöyle ki sergi salonu olarak kullanılan birinci bölüm, ilk çağdan günümüze kadar olan eserleri sergilemektedir. Ayrıca tarihi eserlerin sergilendiği ikinci bölüm, günümüze ait eserlere yer vermektedir. Bunun yanında yaşayan ya da vefat etmiş sanatçılara ait sanat eserleri de sergilemektedir. Üstelik bu salonda sergilenen en yaşlı eserler tanrıça heykellerinden oluşmaktadır. Bununla beraber sergilenen eserler o dönemin kıyafetleri, saç modelleri ve modası konusunda bizlere bilgi vermektedir. Son olarak üçüncü bölüm; antik eserlerle beraber heykel, seramik ve resim ustalarının yaptığı eserleri sergilemektedir. Ayrıca bu salon toplantı, müzik, kütüphane, dinlenme salonu ve yemek organizasyonları olarak da hizmet vermektedir. Bu tür etkinlikler sebebiyle Kapadokya Müzeleri içinde en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer almaktadır. Ayrıca oldukça merak uyandırmaktadır. Bu sebeple Kapadokya Müzeleri arasında ayrı bir öneme sahiptir. Şimdi Güray müze, nerede ve nasıl gidilir kısaca inceleyelim.

Güray Müze Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı olan Yeni Mahalle’de bulunmaktadır. Eğer Güray Müze’ye Nevşehir’den direkt geçmeyi düşünüyorsanız aradaki mesafe yaklaşık 20-25 dakika sürmektedir. Çünkü Nevşehir-Avanos arası ortalama 17-18km’dir. Ayrıca Avanos’un merkezine vardığınız zaman geriye sadece yürüme mesafesi kalmaktadır. Üstelik minibüs, özel araç ile çok vakit almadan gidebilirsiniz. Ya da HTR Turkey Tours gibi özel turlardan yararlanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Bununla beraber Kapadokya araç kiralama ya da Kapadokya Havalimanı Transferi gibi hizmetleri de bulunmaktadır. Bu sebeple daha ayrıntılı bilgiler için HTR Turkey Tours’un internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Adres: Yeni Mahalle, Dereyamanlı sokak, No:44 Avanos/Nevşehir

Güray Müze Giriş Ücreti 2022

Güray Yeraltı Seramik Müzesi giriş ücreti 2022 yılında ortalama 25 TL’dir. Üstelik bu ücret karşılığında çömlek yapabilme imkânınızda bulunmaktadır. Hatta eğer isterseniz üzerine 20 TL daha ekleyerek yaptığınız çömleği fırınlatabilirsiniz. Ancak Güray Müze’ye müze kartı ile giriş yapılamamaktadır. Çünkü özel müze olarak hizmet vermektedir. Yalnız şu ayrıntıyı belirtmek isteriz ki fiyat bilgileri değişebilmektedir. Bu sebeple Kapadokya Müzelerini ziyaret edeceğiniz zaman güncel halini mutlaka kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Şimdi Kapadokya’nın en iyi müzelerinden olan Göreme Açık Hava Müzesi’ni kısaca inceleyelim.

Kapadokya'nın En İyi Müzeleri

Kapadokya Güray Müze

Göreme Açık Hava Müzesi

Kapadokya Müzelerinin arasında en çok ziyaret edilen müzelerden biri Göreme Açık Hava Müzesi’dir. Çünkü Göreme Açık Hava Müzesi dünyanın en büyük açık hava müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Üstelik 1985 tarihinde UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ndeki yerini almıştır.

Göreme Açık Hava Müzesi Tarihi

Göreme Açık Hava Müzesi’nin tarihi diğer Kapadokya Müzelerinden daha eskiye dayanmaktadır. Şöyle ki üçüncü ve dördüncü yüzyılda Romalılardan kaçan Hristiyanların Kapadokya’ya sığınması ile inşası başlamıştır. Burada kendilerine adeta yaşam alanları kurmuşlardır. İçinde Kiliseler, şapeller, sığınaklar, ders eğitimi alabilecekleri odalar, mutfak gibi bir sürü alanlar bulunmaktadır. Bu sebeple Kapadokya Müzeleri arasında Dünya Miras Listesi’nde yer alan bir müzedir. Şimdi bu önemli Göreme Açık Hava Müzesi kiliselerini kısaca inceleyelim.

Göreme Açık Hava Müzesi Kiliseleri

  • Aziz Basil Şapeli
  • Elmalı Kilise
  • Yılanlı Kilise
  • Karanlık Kilise
  • Aziz Barbara Şapeli
  • Kızlar Ve Erkekler-Rahipler Ve Rahibeler Manastırı
  • Aziz Katherina Şapeli
  • Çarıklı Kilise
  • Tokalı Kilise

Göreme Açık Hava Müzesi’ndeki Freskler

Kapadokya Müzeleri arasında açık hava müzesi olma özelliğine sahip müzeler arasında yer almaktadır. Ayrıca Göreme Açık Hava Müzesi turistlerin çok fazla ilgisini çekmektedir. Çünkü hem tarihi açıdan hem de kilise ve şapellerde resmedilen fresklerdeki orijinal tasvirler dikkatlerini çekmektedir. Bu sebeple Göreme Açık Hava Müzesi her sene ziyaretçisi artan Kapadokya Müzelerinden biri olmaktadır. Kapadokya Müzeleri arasında bölgede yaşamış olan medeniyetin izlerini en çok taşıyan müze olma özelliğine sahiptir. Bu sebeple resmedilen freskler ayrıca önemlidir. Şimdi Göreme Açık Hava Müzesi fresklerini inceleyelim.
  • Doğum
  • Vaftiz
  • Kudüs’e Giriş
  • Beytüllahim’e yolculuk
  • Üç Müneccimin Tapınması
  • Lazarus’un Diriltilmesi
  • İsa Çarmıhta
  • Son Akşam Yemeği
  • İbrahim Peygamberin Misafirperverliği
    Kapadokya'nın En İyi Müzeleri

    Göreme Açık Hava Müze

Göreme Açık Hava Müzesi Giriş Ücreti 2022

Göreme Açık Hava Müzesi müze kart ile ücretsiz giriş yapılan müzelerdendir. Müze kartı olmayanlar için 100 TL gibi bir ücreti bulunmaktadır. Ancak fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir. Bu sebeple Göreme Açık Hava Müzesi’ne gideceğiniz zaman, güncel halini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Şimdi isterseniz Göreme Açık Hava Müzesi nerede ve nasıl gidilir kısaca inceleyelim.

Göreme Açık Hava Müzesi Yol Tarifi

Nevşehir’in Göreme ilçesinde yer almaktadır. Göreme ile Göreme Açık Hava Müzesi’nin arasında sadece 2 km kadar mesafe bulunmaktadır. Göreme Açık Hava Müzesi’ne Nevşehir merkezden direkt geçmeyi düşünürseniz mesafeniz ortalama 15-17 dakika sürmektedir. Çünkü Nevşehir-Göreme arası yaklaşık 12-13km’dir. Üstelik ulaşım için Nevşehir merkezden Göreme’ye giden minibüsler bulunmaktadır. Bunun yanında bölgeye özel turlar düzenleyen seyahat araçları da bulunmaktadır. Bu konuda size tavsiye edebileceğimiz HTR Turkey Tours bulunmaktadır. Çünkü Kapadokya’nın her yerini gezebileceğiniz birbirinden çeşitli turlar düzenlemektedir. Üstelik HTR Turkey Tours’un konforlu şekilde seyahat edebilmeniz için çeşitli araçları bulunmaktadır. Bu araçların her biri farklı büyüklük ve özelliktedir. Bundan dolayı kişi sayısı ve ücreti değişiklik göstermektedir. Daha detaylı bilgi için HTR Turkey Tours’un internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Şimdi isterseniz Kapadokya’nın en iyi müzelerinden olan Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi’ni inceleyelim.

Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi

Kapadokya Müzelerinden bir diğeri de Zelve Ören Yeri Açık Hava Müzesi’dir. Burası Kapadokya tarihinde en uzun süre kullanılan yerleşim yeri olmaktadır. Bu sebeple içinde yer alan kaya evleri oldukça ilgi çekmektedir. Bu kaya evlerinin içlerine girip dolaştığınız zaman kendinizi o dönemdeymiş gibi hissetmektesiniz. Çünkü öylesine sağlam ve ihtişamlı evlerden oluşmaktadır ki, insan kendini o tarihi hissetmekten alıkoyamaz. Üstelik vadinin içinde bulunan tünellerde hayallerinizi renklendirmektedir. Ancak bazıları tahrip olmuş durumdadır. Ama yine de vadi büyülü atmosferi kaybetmemiştir. Şimdi isterseniz Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi içinde bulunan kiliseleri inceleyelim.

Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi Kiliseleri

Kapadokya Müzeleri içerisinde peri bacalarının en yoğun olduğu yer Zelve Vadisi’dir. Üstelik sadece peri bacalarıyla değil, ibadethane konusunda da oldukça önemlidir. Çünkü içerisinde önemli kilise ve şapeller bulunmaktadır. Bu ibadethaneler şunlardır.
  • Üzümlü Kilise
  • Kutsal Haç Kilisesi
  • Balıklı Kilise
  • Geyikli Kilise
  • Direkli Kilise
  • Aziz Simeon Şapeli

Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi Giriş Ücreti 2022

Kapadokya’nın en iyi müzeleri içerisinde bir diğer açık hava müzesi Zelve Açık Hava Müzesi’dir. Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi’ne müze kartı ile ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Ancak müze kartı olmayanlar için yaklaşık 50TL gibi bir ücreti bulunmaktadır. Şimdi Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi nerede ve nasıl gidilir kısaca inceleyelim.

Zelve Vadisi Açık Hava Müzesi Yol Tarifi

Kapadokya’nın en iyi müzeleri arasında olan Zelve Açık Hava Müzesi Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunmaktadır. Zelve Vadisi Avanos’a yaklaşık 4-5km uzaklıktadır. Yani araç ile ortalama 7-8 dakika sürmektedir. Paşabağları’na ise 1km uzaklıktadır. Ayrıca Ürgüp’e 10-11km, Göreme’ye 7-8km, Uçhisar’a 11-12km uzaklıkta bulunmaktadır.

Adres: Aktepe Köyü Zelve Açıkhava Müzesi Küme Evleri No:1 Avanos/Nevşehir

Kapadokya'nın En İyi Müzeleri

Kapadokya Zelve

Chez Galip Saç Müzesi

Kapadokya’nın en iyi müzeleri arasında belki de en ilgi çekici olanı Chez Galip Saç Müzesi’dir. Çünkü burada bulunan saçlar, ziyarete gelen kadınlar tarafından anı olarak bırakılmaktadır. Üstelik saçların yanında not bırakanlarda bulunmaktadır. Bırakılan notların içerisinde kadınların telefon numaraları, isimleri ve adresleri yazmaktadır. Bu sebeple Saç Müzesi’nde fotoğraf çekmek yasaktır. Şimdi Avanos Saç Müzesi’nin hikâyesini incelemeden önce Chez Galip hakkında kısaca bilgi edinelim.

Chez Galip Kimdir

Chez Galip adıyla bilinen Saç Müzesi’nin sahibinin adı Galip Körükçü’dür. Ailesinde çömlekçilik mesleğiyle uğraşan beşinci kuşaktır. Bu sebeple Chez Galip’in çömlek ile ilişkisi ortalama 250 yıldır devam eden bir mesleğe dayanmaktadır. Üstelik Chez Galip çömlekçilik mesleğinde çok başarılıdır. Öyle ki Avanos’un geleneksel çanaklarından oluşan eserleri Fransa’da Musee de I’homme da sergilenmektedir. Bunun yanında Chez Galip’in adını dünyalara duyuran bir müze bulunmaktadır. Bu müze Kapadokya Müzeleriyle birlikte dünyada da bir ilk olan Saç Müzesi’dir. Böylesi daha önce hiç görülmemiştir. Bundan dolayı dünyanın en ilginç müzeleri arasında altıncı seçilmiştir. Şimdi Kapadokya Müzelerinin en ilginci olan Avanos Saç Müzesi’nin merak edilen hikâyesini kısaca anlatalım.
Avanos Saç Müzesi Hikâyesi
Kapadokya’nın en iyi müzeleri arasında en merak edilen Avanos Saç Müzesi’nin hikâyesidir. Bu hikâye aslında bir tutam saçın anı olarak bırakılmasıyla başlamaktadır. Şöyle ki Chez Galip 1979 yılında Fransız bir kadın ile tanışmaktadır. Tanıştığı kadının çok güzel ve uzun saçları bulunmaktadır. Ayrıca Chez Galip bu kadınla beraber sadece üç ay geçirebilmektedir. Çünkü Fransız kadının belirli bir süre sonra kendi ülkesine dönmesi gerekmektedir. Ancak giderken Chez Galip’e bir hatıra bırakmak istemektedir. Aklına ise Chez Galip’in de beğendiği uzun saçlarından bir tutam bırakmak gelmektedir. Böylelikle Saç Müzesi’nin hikâyesi başlamış olmaktadır. Çünkü orada asılı bırakılan saçı görenler kendi saçlarından bir tutam bırakmak istemektelerdir. Böylelikle on yıl içerisinde çok fazla saç birikmeye başlamıştır. Bırakılan saçlar 1998’de Guinnes rekorlar kitabı için sayıldığı zaman yaklaşık 16 bin olarak hesaplanmaktadır. Ancak şuan ki sayısını tam olarak bilen olmamaktadır. Şimdi isterseniz Kapadokya Müzelerinden olan Saç Müzesi nerede ve nasıl gidilir kısaca inceleyelim.
 Avanos Saç Müzesi Nerede Ve Nasıl Gidilir?
Kapadokya’nın en iyi müzeleri arasında özel müze olarak hizmet veren bir diğer müze Saç Müzesi’dir. Bu müze Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı olan Yeni Mahalle’de bulunmaktadır. Yani Avanos’un meydanında yer almaktadır. Eğer Saç Müzesi’ne Nevşehir’in merkezinden ulaşım sağlayacaksanız Nevşehir-Avanos arası yaklaşık 18-20km’dir. Yani 20-23 dakika sürmektedir. Eğer Göreme’den Saç Müzesine gidecekseniz Göreme-Avanos arası ortalama 8-9 km’dir. Yani yaklaşık 9-12 dakika sürmektedir. Üstelik Avanos Saç Müzesi’ne giriş-çıkış saatleri; 09.00-18.00 arasında olmaktadır. Bu sebeple ziyaret edeceğiniz zaman, saatlere dikkat etmeyi ihmal etmeyiniz.
Saç Müzesi Avanos Giriş Ücretleri 2022
Kapadokya’nın en iyi müzelerinden olan nam-ı diğer Chez Galip’in Saç Müzesi’ne giriş ücreti ortalama 5TL’dir. Ancak buraya gelmeden önce Chez Galip’in çömlek atölyesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kendisi genel olarak orada bulmaktadır. Hem kendisiyle tanışıp hem de Avanos Saç Müzesi’nin hikâyesini bizzat ondan dinleyebilirsiniz. Şimdi Kapadokya Müzeleri içerisinde olan Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi’ni inceleyelim.

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi-Büyük Sinanos Konağı

Kapadokya’nın en iyi müzeleri arasında ilkleri barındıran bir müze olma özelliğini taşımaktadır. Çünkü bünyesinde ilk el yapımı bebek müzesi yer almaktadır. Burası aynı zamanda Büyük Sinanos Konağı olarak da bilinmektedir. Üstelik bu konağın 170 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Büyük Sinanos Konağı içerisinde iki önemli müze bulunmaktadır. Bunlar Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi ve Bebek Müzesi’dir. Böylelikle Büyük Sinanos Konağını ziyaret ettiğiniz zaman birçok eşsiz güzelliğe ve tarihe tanıklık etmiş olmaktasınız. Bu sebeple Kapadokya’yı ziyarete geldiğiniz zaman Büyük Sinanos Konağını ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz. Şimdi Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi içinde bulunan Bebek Müzesi’nden kısaca bahsedelim.

Bebek Müzesi-Sibel Radiye Gül

Büyük Sinanos Konağı içerisinde bulunan Bebek Müzesi’nin sahibi Sibel Radiye Gül’dür. Sibel Hanımın el yapımı bebekleri ile çocukluktan gelen bir uğraş olmaktadır. Bu sebeple yaptığı bebekleri atmaya kıyamamış ve biriktirmiştir. Ancak zamanla yaptığı bebekler ilgi görmeye başlamıştır. Çünkü bu bebeklerin yapımında yabani bir bitki kullanmaktadır. Bundan dolayı ayrıca dikkat çekmektedir. Sibel hanımın yaptığı bebeklerin sayısı yaklaşık 500’e ulaştığı zaman sergilemeye karar vermiştir. Böylelikle 2006 yılında Bebek Müzesi özel müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Üstelik Bebek Müzesi dünyanın birçok yerinden hediye olarak gelen el yapımı bebekleri de sergilemektedir. Böylelikle ziyarete gelenler sadece el yapımı bebekleri değil birçok farklı tarihi, kültürü de görmektedir. Şimdi isterseniz Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi giriş ücreti hakkında bilgi edinelim.

Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi Giriş Ücreti 2022

Kapadokya’nın en iyi müzeleri arasında özel müze olarak hizmet veren bir müze olmaktadır. Bu sebeple müze kart ile giriş yapılamamaktadır. Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesine giriş ücreti yaklaşık 20TL’dir. Ancak ziyaret etmeden önce güncel fiyatlarını mutlaka kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü değişiklik göstermektedir. Şimdi isterseniz Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi nerede ve nasıl gidilir kısaca inceleyelim.

Kapadokya Sanat Ve Tarih Müzesi Nerede?

Kapadokya’nın Ürgüp ilçesine bağlı olan Mustafapaşa Köyü’nde bulunmaktadır. Ürgüp-Mustafapaşa arası yaklaşık 20-21km’dir. Yani ortalama 25-26 dakika sürmektedir.
Adres: Yukarı mahalle, Gazi Caddesi, No:6 Mustafapaşa /Ürgüp/Kapadokya

Kapadokya Yeraltı Şehirleri

Kapadokya’nın en iyi müzeleri içinde önemli tarihe sahip olan beş tane yeraltı şehri bulunmaktadır. Ancak bunlar sadece ziyarete açık olanların sayısıdır. Çünkü birçoğu tahrip olmasından dolayı ya da bakımda olması sebebiyle ziyarete açık değildir. Üstelik Kapadokya’nın keşfedilmesi hala devam etmektedir. Bu sebeple ortaya çıkarılmamış bir o kadar daha yeraltı şehri bulunmaktadır. Ayrıca yeraltı şehirlerinin çoğuna müze kartı ile giriş yapılmaktadır. Ziyarete açık olan yeraltı şehirleri şu şekildedir.
  • Derinkuyu Yeraltı Şehri
  • Kaymaklı Yeraltı Şehri
  • Özkonak Yeraltı Şehri
  • Tatlarin Yeraltı Şehri
  • Mazı Yeraltı Şehri
    Kapadokya'nın En İyi Müzeleri

    Kapadokya Derinkuyu Yeraltı Şehri

Kapadokya Müze Kart Nereden Alınır?

Kapadokya’nın en iyi müzelerini gezmek için müze kart büyük bir imkân sağlamaktadır. Çünkü müze kart ile dolaşmak oldukça uygun olmaktadır. Ayrıca Kapadokya müze kart satış noktaları olarak bazı müzelerin girişi kullanılmaktadır. Ancak asıl basım yeri Nevşehir’in Göreme ilçesinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi girişinde bulunmaktadır. Üstelik Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak gibi yeraltı şehirlerinin girişinden de alabilirsiniz. Ya da Aksaray’da bulunan Ihlara Vadisi’nin girişinden alabilirsiniz.

Kapadokya Müze Kart

Kapadokya Müze kart işlemleri yaklaşık 5 dakikanızı almaktadır. Sonrasında çıkardığınız bu kartlar ile T.C Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzelere ücretsiz girebilme imkânınız bulunmaktadır. Türkiye’deki özel müzeler hariç neredeyse her müzeyi ücretsiz bir şekilde gezmeye olanak sağlayan müzekart ücretleri sabittir. Neredeyse her müze girişinde müzekart çıkarttırılabilir. Ayrıca eğer müzekartınızı unuttuysanız ve tekrar para ödemek istemiyorsanız telefonunuza ‘Museums of Turkey’ uygulamasını indirerek QR kod ile müzelere giriş yapabilirsiniz. Müzelerin ücretleri yabancılar ve müzekartı olmayanlar için belirlenmiştir. İki çeşit müzekart vardır. Yetişkin ve öğrenci. Yetişkin müzekart 60 TL’dir ve 1 yıl boyunca geçerli olan bütün müzelere sınırsız bir şekilde girebilirsiniz. Öğrenci müzekart 30 TL’dir ve 1 yıl boyunca geçerli müzelere girebilirsiniz. Fakat öğrenci müzekartında aynı müzeye yıl içinde sadece 2 kere girme hakkınız olur. Bakanlığa bağlı müzeler, yani özel müze harici olanlar, 18 yaş altına ve öğretmenlere ücretsizdir. Ücretsiz olan gruplar gişeden kimliklerini göstererek ücretsiz bir şekilde bilet alabilirler. Yalnız sadece bir yıl geçerlidir. Bununla beraber Kapadokya bölgesi için özel olan Museum Pass Cappadocıa kartı bulunmaktadır. Şimdi Museum Pass Cappadocıa kartı ve fiyatını kısaca inceleyelim.
Museum Pass Cappad`ocıa Ücreti 2022
T.C Kültür Ve Turizm Bakanlığına bağlı Kapadokya Müzeleri için geçerli olan karttır. Nevşehir ve Aksaray illerini kapsamaktadır. Üstelik ilk müze girişinizden itibaren üç gün boyunca geçerlidir. Fiyatı ise yaklaşık 600TL’dir.
Kapadokya Müze Kart Satış Noktaları
Kapadokya müze kartı çıkarabileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir.
  • Derinkuyu Yeraltı Şehri
  • Kaymaklı Yeraltı Şehri
  • Özkonak Yeraltı Şehri
  • Ihlara Vadisi Örenyeri
  • Göreme Örenyeri
  • Karanlık Kilise(Göreme)
  • Zelve-Paşabağlar Örenyeri
    Kapadokya'nın En İyi Müzeleri

    Kapadokya Ihlara Vadisi

Kapadokya Müze Kart ile Gezilecek Müzeler

Kapadokya’nın en iyi müzeleri arasında T.C Kültür Ve Turizm Bakanlığına bağlı olan birçok müze bulunmaktadır. Üstelik bunlar müze kart ile gezilebilmektedir. Bu müzeler toplam 16 tanedir. Kapadokya müze kartı ile gezilebilen müzeleri inceleyelim.
  • Derinkuyu Yeraltı Şehri
  • Göreme Örenyeri
  • Karanlık Kilise(Göreme)
  • Kaymaklı Yeraltı Şehri
  • Nevşehir Hacıbektaş Atatürk Evi Müzesi
  • Çavuşin Örenyeri(Çavuşin Kilisesi)
  • El Nazar Kilisesi
  • Hacıbektaş Müzesi
  • Mazı Yeraltı Şehri
  • Gülşehir St. Ean Kilisesi
  • Nevşehir Hacıbektaş Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi
  • Tatlarin Yeraltı Şehri
  • Ürgüp Müzesi
  • Özkonak Yeraltı Şehri
  • Nevşehir Müzesi
  • Zelve-Paşabağlar Örenyeri

Kapadokya Gezilecek Açık Hava Müzeleri

  • Göreme Açık Hava Müzesi
  • Zelve Açık Hava Müzesi
  • Balıklı Ve Üzümlü Kilise
  • Geyikli Kilise
Leave A Comment